Yes, you can!

0 Shares
0
0
0
0
0

 

Ken je dat gevoel? Die eeuwige strijd tussen de behoefte aan zekerheid, en het verlangen naar verandering? Je bent lang niet alleen! Er hangen energieën in de lucht die sommigen misschien doen twijfelen. Twijfelen aan hun eigen krachten en zelfvertrouwen. En laat dat nu eens net níet de bedoeling zijn! 

We mogen niet vergeten wat we allemaal kunnen bereiken, en waar we werkelijk toe in staat zijn. Dat is onmetelijk veel! En toch… uit de onnodige gewoonte te hard voor zichzelf te zijn kunnen sommigen hun eigen talenten maar moeilijk erkennen. Probeer het eens: som een aantal kwaliteiten op van jezelf. Die simpele opgave blijkt voor sommigen misschien moeilijk. Misschien zelfs moeilijker dan het duiden van gebreken. Hoe moeilijk was het… heel eerlijk… voor jou?

Het voelt voor sommigen dan ook haast vanzelfsprekend geworden om de lont van hun ware ik eigenhandig te doven. Zichzelf weg te cijferen, om anderen maar te blijven pleasen. Sommigen vragen zich paniekerig af wat anderen van hen denken, terwijl ze helemaal perfect zijn zoals ze zijn. Sommigen staan te blazen wat nog moet gebeuren, terwijl ze harder werken dan ooit. Anderen voelen zich niet gehoord, maar blijken enkel maar te moeten spreken. Maar waarom doen wij onszelf dit toch allemaal aan?

Het antwoord is simpel. We balanceren constant tussen hetgeen we hopen te verwezenlijken, en wat we daar effectief van zien manifesteren. Onze relatie blijkt misschien minder spannend of liefdevol dan gedacht. Onze job maakt ons misschien meer om meer passief dan actief. De uitstapjes die we maken draaien misschien eerder stresserend uit, dan ontspannend. En dus blijven we achter met die donkere gedachte dat de situatie niet veel beter kan worden, of creëren we met vragen als ‘deed ik wel genoeg?’ een verlangen naar imaginaire antwoorden.

Laat de volgende woorden dan ook als een paal boven water staan: jij bezit alle kwaliteiten en eigenschappen om je dromen te verwezenlijken! Je kreeg alles mee om een lang en gelukkig leven te leiden. Start de motoren van je hart. Kies ervoor om in jezelf, en in je eigen kracht te geloven. Het is nu de tijd om uit te varen! Wie van zichzelf leert houden, leert van het leven houden.

We mogen ons niet blijven vastklampen aan negatieve gedachten. Wie dat doet, heeft zijn handen meer dan vol. We hebben dan geen vingers meer vrij om al die mooie kansen en nieuwe ideeën stevig vast te grijpen. En is dat dan geen ongelofelijke verkwisting van zoveel talent?

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like