Wat is liefde eigenlijk?

1 Shares
0
0
1

Valentijnsdag. Voor de ene is het een dag zoals de anderen, voor de andere is het een noodzakelijk goed. Het is hoe dan ook een leuk moment om liefde eens wat nader te bekijken. Eens stilstaan bij wat ware liefde écht is, en bij wat de emotie ons allemaal wil vertellen. 

Liefde is anders dan alle andere emoties uit het spectrum. Ze is de meest krachtige, maar ook de meest gecompliceerde emotie. Ze evolueert vaak in de loop der tijd, van hartstocht en opwinding in een beginfase, naar een meer genegen, diepgeworteld vertrouwen en passie in een eindfase. Velen zien liefde als een beduidende factor voor geluk. Lichamelijkheid is het communicatiekanaal van liefde, niet seksueel contact.

De effecten van liefde:
Die dénken we vooral te kennen, uit romantische films, series, en boeken. We denken symptomen van liefde fysiek te herkennen aan een verhoogde hartslag, slapeloosheid, een verminderde eetlust, of zenuwachtigheid. Maar in wezen zijn dit reacties op verliefdheid, een afgeleide emotie van liefde. Je basisstemming is bij verliefdheid het omgekeerde van liefde: onrustig. Het wordt bij iedereen door iets anders aangewakkerd: een stem, een uiterlijk, een connectie, of een combinatie van meerdere factoren.

De verwante emoties van liefde:
Opwinding, verlangen, jaloezie, tederheid, affectie.

Om jezelf even op te laden op deze Valentijnsdag, kan je deze makkelijke oefening proberen:
1. Leg een hand op je hart en voel het op en neer gaan op je ademhaling.
2. Adem diep in. Houd dit voor 3 seconden vast. Adem traag uit in 6 seconden.
3. Doe de oefening gedurende 60 seconden.

1 Shares
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like