Wacht verandering niet af

0 Shares
0
0
0
0
0

Er staan nabije veranderingen en nieuwe ondernemingen op til. Er hangen bijzondere plannen en avonturen in de lucht, die schreeuwen om uitgevoerd te worden. Grootste plannen voor de ene, mooie creatieve plannen voor de andere. Voor sommigen breekt er compleet nieuwe opportuniteit aan: zij veranderen van job. Een uitgelezen kans om er met hun beste intenties aan de slag te gaan. Voor anderen zullen de veranderingen heel wat minder drastisch zijn. Al zijn ze zeker minstens even gegeerd en waardevol!  

We moeten er evenwel over waken onszelf niet te verliezen in oneindige keuzes en mogelijkheden. Zo gaan sommigen als een Duracellkonijn te werk om alles toch maar rond te krijgen. Anderen schieten in paniek, en werpen de hele stapel met plannen dan maar simpelweg omver. Zonde.

We zitten in een periode van overdenken, en van besef dat wat we hebben eigenlijk niet datgene is wat we werkelijk willen. Er is een sterke drang om nieuwe avonturen te ondernemen, en om oude situaties, ervaringen en plaatsen los te laten. We willen breken met alles wat wij als belemmerend beschouwen of aanvoelen. Dat kan voor sommigen betekenen dat zij letterlijk alle zekerheden uit hun leven de laan uit willen sturen….. Help, wat nu?!

Toch kan het niet de bedoeling zijn om overhaast of onbezonnen te werk te gaan. De bruggen die we bouwden waren én zijn er nog steeds om te verenigen. Niet om ze bij de eerste de beste bevlieging op te blazen. Wie zijn ware levensweg wil vinden, kan niet onderscheiden zonder eerst te verbinden. Leer ook aanvaarden dat met het maken van een keuze of het nemen van een besluit alle andere opties definitief verloren zijn gegaan. De wereld zal heus niet vergaan.

We lijken compleet vergeten te zijn dat het anders kan. Dat we in staat zijn een pad naar verandering te vinden, hoe ondoordringbaar de wildernis ook mag lijken. Hoe? Door met liefde en vertrouwen op bezoek te gaan bij ons eigen hart. Ga niet voor een vluchtige visite, maar kies voor een diepgaand gesprek. Stel vragen, spits je oren, en luister vooral naar de antwoorden. Want enkel ons eigen hart kan ons vertellen wat we werkelijk begeren….

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Yes, you can!

  Ken je dat gevoel? Die eeuwige strijd tussen de behoefte aan zekerheid, en het verlangen naar verandering?…