Leer genieten van de kleine dingen

0 Shares
0
0
0

Soms, zo nu en dan, kan het aanvoelen alsof je de grip op je dagelijkse leven hebt verloren. Je wilt iets stevig tussen je vingers grijpen, terwijl je het er zo ziet tussenglippen. Je wilt het ene, maar je krijgt steevast het andere. Je wil zo graag je leven besturen, maar het voelt alsof het leven jou bestuurt. Je geeft je zomaar over aan al wat jou in zijn greep houdt. 

We mogen daarom niet vergeten te genieten van de kleine dingen. Van al het eenvoudige, en van al het kleine en mooie. Het delen van een lekkere kop koffie, het zwaaien naar je buurman, of het gezellige babbeltje aan de kassa van de supermarkt. We kunnen genieten van een klein woord of gebaar, door er met een open hart en er met een warme, innerlijke liefde naar te kijken of te luisteren.

Het is ook oké om te beseffen dat we niet alles zelf moeten kunnen of willen doen. We moeten ons realiseren dat er ook anderen zijn om de last te kunnen dragen. Vraag om hulp, het is oké. Want zo zal ook jij je eigen talenten kunnen aanspreken, om op jouw beurt hén de klus te helpen klaren.

We mogen ons dus niet laten afleiden om voluit te genieten van alles wat op ons pad komt. Ieder van ons is in staat om op een verantwoorde en heldere manier met het leven om te gaan. Door warm en plezierig te reageren, schep je een diepere band met de wereld om je heen.

Zie ook in dat het ego niet kán genieten, en dat het bang is om voluit te gaan leven. Het kan je zeggen om te wachten, of het kan je zeggen de sprong niet te gaan maken. Het kan je ervan overtuigen niet goed genoeg te zijn, of het kan je zeggen tekort te komen om je dromen waar te maken. Maar wat het ego ook zegt: het is klinkklare onzin.

Want als jij dúrft kiezen voor wat jou diep vanbinnen écht doet stralen, dan kies je voor pure liefde en waarheid. Je kiest met je volledige hart en ziel, en niet meer met je hoofd. Zet je eigen vervelende ego buitenspel. En geniet voluit van vandaag!

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like