Eerste Hulp Bij Vastzitten

7 Shares
0
0
7

Of het nu komt door een tegenvaller op het werk of in je financiën, een dipje in je relatie, of door de steeds kouder en donker wordende dagen: soms heb je het gevoel dat alles om je heen even vast lijkt te komt zitten. Je zou zo graag een positieve transformatie in je leven teweegbrengen, maar om de een of andere reden blijf je toch bij de ter plaatse trappelen. Deze 3 oorzaken komen vaak voor.

1. Een cyclus is voltooid, maar jij kan niet loslaten
Alles doorloopt een levens- of groeicyclus. Het moet eerst ter wereld komen, zich dan ontwikkelen en groeien, dan iets nalaten, om dan ten einde te komen. Wanneer jij een bepaalde cyclus hebt voltooid, leer je lessen, verhoogt jouw frequentie, en verruimt je bewustzijn naar een ander niveau. Je creëert ruimte voor nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie.

Misschien besef je nog niet dat een bepaald hoofdstuk ten einde is, of blijf je je bewust vastklampen aan iets. Omdat je te loyaal bent? Omdat je denkt dat je nog kan groeien in deze fase? Of omdat je de volgende fase van jouw werkelijkheid nog niet kan of durft voorstellen?

Wat het ook is: probeer los te laten. Door je te verzetten tegen het huidig moment en je huidige situatie, stop je de flow. Het leven helpt jou nochtans op weg. Stap dus in de boot, en herken het bewegen van jouw eigen golven. Spring er lekker op. Zo bereik je nieuwe hoogtes én nieuwe wateren.

2. Je maakt geen gebruik van wat je al hebt, of wil iets wat je niet nodig hebt
Ken je dat gevoel? Dat je net niet krijgt waar je zo naar verlangt? Dat je je in duizend bochten wringt om iets te bereiken, en dan het omgekeerde ziet gebeuren? Misschien wil je wel iets wat je helemaal niet nodig hebt. Of wil je ego je verblinden, en zie je niet meer wat je al hebt.

Vraag jezelf dus eens af hoe je de zaken kan inzetten die reeds in je leven zijn. Dit zowel op materieel als geestelijk niveau. Welke kwaliteiten van mezelf gebruik ik nu te weinig, of eigenlijk helemaal niet? Welke aspecten van mijn persoonlijkheid wil ik meer laten stralen? Heb ik die spullen die ik wil werkelijk nodig om verder te groeien?

3. Je focust je op zaken die er niet zijn
Je bent zo druk in de weer met het boetseren van een werkelijkheid in je hoofd, dat je niet meer in de realiteit verblijft. Maar zo kan je niet manifesteren wat je wilt, want je bent aanwezig in een droomwereld. Je creëert een soort leegte tussen jou en het leven. En in die leegte trek je jezelf terug, en projecteer je je illusies.

Om iets als echt te ervaren moet je bewustzijn gecenterd zijn. Je moet vertrouwen hebben. Probeer dus in het hier en nu te blijven, en ga aan de slag met je directe omgeving. Beslis om de regie van je eigen levensfilm weer in eigen handen te nemen, en schrijf zelf je eigen verhaal.

7 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like