Dúrven voelen

0 Shares
0
0
0
0
0

We gaan door een periode van hevige emoties. Op het wereldtoneel, op de werkvloer, en in onze eigen huiskamers. De energieën zijn intens en veel mensen voelen de wijzer van hun kompas steeds sneller draaien. Doldraaien zelfs misschien. En het lijkt steeds moeilijker te worden die wijzer terug in de juiste richting of tot stilstand te krijgen…    

We snakken massaal naar rust, we smeken er haast om. Innerlijke rust, weliswaar. Want wie onder een stralende zon naar een parelwit strand vol palmbomen trekt om daar eens ‘écht’ te relaxen, komt flink bedrogen uit. Herkenbaar, nietwaar?

De zoektocht naar innerlijke rust kan dan ook niet door het ego worden gevoerd. Want als we ons louter op denkkracht proberen veranderen, snijden we alle wegen af naar ons hart en onze intuïtie. We creëren iemand die we niet zijn, en duwen onze ware ik – die zo uniek en van eindeloze waarde is – zomaar naar de diepste afgrond. Dat doen velen onbewust al hun hele leven lang.

Zo hebben velen een gebrek aan gezelschap en liefde. We voelen ons eenzaam en alleen, misschien zelfs niet begrepen door de rest. Met mogelijke jaloezie naar mensen met prettige sociale contacten en boeiende vriendenkringen tot gevolg. En toch… in plaats van ons te bevrijden van onze innerlijke angsten en onzekerheden, kiezen we ervoor die spontaniteit klakkeloos te imiteren. De sociale media staat er vol van. Alweer herkenbaar?

De sleutel naar kalmte en innerlijke rust zit nochtans in iedereen. Je kreeg hem standaard met je geboorte mee, gratis en voor niets dan nog! Al zullen enkel zij die in zichzelf op zoek gaan – en niet in de maatschappij of bij anderen – hem weten vinden…

Het is zo verrijkend om te stoppen onze ware verlangens uit de weg te gaan. Dat doen we meestal uit angst. We moeten de confrontatie aangaan met álle gevoelens, situaties en emoties, ookal durfden we dat nooit eerder écht. Daaraan werken kan op elk moment van elke dag. Begin vandaag!

Maak dus gerust dat vreugdedansje van intens plezier. Schreeuw de longen uit je lijf van woede of frustratie, als jij dat zo voelt. Vul kanalen en rivieren met tranen van verdriet: het is allemaal oké. Omarm elke ervaring als een goede vriend.

Laat al die hevige emoties en gevoelens dus maar eens goed razen als een orkaan.
Want wat komt ten slotte ALTIJD na de storm? Juist ja…

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like