De kracht van stilte

18 Shares
1
0
0
0
17

 

Is het jou al opgevallen? Opgevallen, hoe we massaal en voortdurend lawaai maken? We creëren een niet te stoppen drukte in én om ons heen. We missen die prachtige roep van het leven, omdat we deze simpelweg niet kunnen horen door al het geraas. En is dat niet zonde? 

We maken dan ook voortdurend kabaal in ons hoofd, om onszelf af te leiden van de realiteit. We zijn vaak enkel jachtig op zoek naar ander, beter en meer. Terwijl we echter kunnen en mogen genieten van alles wat we nu al hebben. Ons gedruis slokt al onze tijd en energie op, en alle stilte om ons heen. Ons hart roept ons wel, maar wij zijn te druk bezig om te luisteren.

Neem daarom vandaag even tijd om eens de stilte op te zoeken, en om er eens grondig naar te luisteren. Velen zien stilte als het ontbreken van geluid. Terwijl het in wezen net een van de krachtigste tonen is uit het spectrum. Uit stilte komt elke stem voort. Zoek ze vandaag op in jezelf, en hoor wat ze jou wil vertellen…

Beeld je bijvoorbeeld in dat je een oude eik bent aan een mooi en rustig beekje. Je groeit er al je hele leven, en je wortels reiken diep in de vruchtbare aarde. Je wordt er al die tijd al omringd door het geluid van klaterend water. Stel je nu eens voor dat al die geluiden om je heen plots wegvallen. Hoe zou die stilte dan precies klinken voor jou?

We mogen ook inzien dat we de stilte overal kunnen vinden, zolang wij er maar op zoek naar gaan. Op kantoor, in een overweldigende stad, of achter het stuur in de file: adem rustig in en uit om die stilte in jezelf te vestigen. Want wie het lawaai in en om zich heen kan stoppen, kan de diepste roep van zijn ziel horen!

18 Shares
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Yes, you can!

  Ken je dat gevoel? Die eeuwige strijd tussen de behoefte aan zekerheid, en het verlangen naar verandering?…