De kracht van het positieve: verander je denken, verander je leven

3 Shares
0
0
3

Als iemand je vraagt om niet aan grote rode appel te denken, dan is het al te laat. Je brein heeft het al gedaan, of jij dat nu eigenlijk wilt of niet. Je moet eerst al aan iets denken, voor je weet dat je daar niet aan mag denken.

Je brein is niet in staat om een positieve of negatieve invulling te geven aan gedachten. Dat doet je bewustzijn, dat doe jij zelf. En of je nu denkt aan iets wat je graag wilt hebben, of aan iets wat je net niet wil zien: in je gedachten wordt daar meteen een beeld van gevormd.

Datgene waar je aandacht aan besteed en aan denkt, groeit. Waar je je op focust, dat komt naar je toe. Straal dus de energie uit die je zelf wil aantrekken. Hoe meer je denkt aan ‘ik wil geen facturen betalen’, hoe meer rekeningen er in de bus zullen lijken te vallen. Hoe meer je denkt aan ‘financiële vrijheid en stabiliteit’, hoe sneller je dat zal kunnen bereiken. Elk moment van elke dag is een kans om te oefenen.

Wanneer we bepaalde gedachten steeds blijven herhalen, worden ze een soort van overtuiging of geloof. “Dat gaat mij nooit lukken”, is daar een goed voorbeeld van. Sommigen hebben de gewoonte of dwang om dingen te denken die niet goed zijn voor hen. Jammer, want de kracht van gedachten is enorm. Wanneer je deze ontdekt, kan je er mee aan de slag. Denk dus eerder: “Ik ga dit doen, ik geef mijn alles, ik kan dit aan.” Wat heb je te verliezen, toch?

Als gedachten zich zo kunnen nestelen als een overtuiging, waarom zou je er dan geen gewoonte van maken positief te gaan denken? Waarom zou je er geen gewoonte van maken je goed te voelen én goed te denken? Vriendelijk te zijn? Fun te beleven? Hoop te hebben? Het goede in iemand te zien? Het beste ergens van te willen maken? Stel je voor dat elke negatieve gedachte er straks een positieve is? Hoeveel effect zou dat dan hebben op jouw leven?

3 Shares
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like