Bouw bruggen, geen muren

0 Shares
0
0
0

Competitie: het beter willen zijn dan een ander. We kennen de definitie allicht allemaal. Maar merk je ook dat we steeds vaker in die energieën worden gezogen? Het valt dan ook op dat we door een periode van strijd en concurrentie lijken te gaan. Clinton en Trump spanden ongetwijfeld de kroon. Maar ook op het werk, binnen onze eigen families, vriendenkringen en romances lijken we steeds venijniger uit de hoek te kunnen komen… Heb jij het ook al opgemerkt? 

Toch kunnen we beter niet door het leven gaan als hoogmoedige ridders, die iedereen die ons niet zint aan de galg willen zien versmachten. We kunnen onze zwaarden beter niet gebruiken om anderen te verwonden, maar wel om bubbels van leugens en onwaarheden te doorprikken. Kies niet voor de kruistocht, maar ga steevast voor de handelsmissie. Wanneer we samen daarin slagen, zal niemand zijn zware harnas meer nodig hebben.

Alles staat of valt dan ook met naastenliefde. Het maken van connecties om ons allemaal te verbinden. Alle afstanden tussen plaatsen, landen en continenten heeft onze moderne wereld intussen overbrugd. En dus is er enkel nog sprake van een afstand in gedachten, meningen, of overtuigingen. Help jij mee deze laatste, meest belangrijke, brug te bouwen? Het moment is nu!

We moeten de mening van een ander leren accepteren, ookal delen we ze niet. Wie het onbekende niet leert smaken, zal nooit het leven kunnen proeven. Weet ook dat zij die anderen breken, vaak zelf het meest gebroken zijn. Met een torenhoge burcht rond hun hart en hun gevoelens tot gevolg….

Misschien heb ook jij als kind dingen gezien, die een kind nooit zou moeten zien. Zaken gehoord, waar oren simpelweg niet voor gemaakt zijn. Misschien draag ook jij wel diepe geheimen met je mee, verborgen en verdrongen in een achterkamertje van je gedachten. Maar laat anderen je helpen die deuren te openen, om die onmetelijk grote ruimte van je hart te helpen betreden. Focus al je energie op het bouwen van bruggen, in plaats van het bouwen van muren.

Want enkel zo zullen we verder door het leven kunnen reizen dan ooit…

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like