8 signalen waaraan jij je soulmate kan herkennen

233 Shares
19
0
0
0
214

Een soulmate of zielsverwant. Die ene persoon, die haast op onverklaarbaar wijze lijkt te begrijpen hoe jij denkt, en hoe jij voelt. Het lijkt wel alsof er simpelweg geen woorden nodig zijn om te communiceren met elkaar, om elkaar perfect te begrijpen, en om te weten wat er nu werkelijk speelt. De energie van soulmates is dan ook zo in overeenstemming, dat telkens ze elkaar ontmoeten, het een heerlijk gevoel van thuiskomen geeft. Dit kan natuurlijk zowel op vriendschappelijk niveau, als op relationeel niveau. Aan deze 8 signalen kan jij herkennen dat jij je soulmate in dit leven reeds wist te vinden.

 1. Er is meteen een diep gevoel van herkenning en vertrouwen.
  Wanneer jij en je soulmate elkaar ontmoeten, lijkt het wel alsof dit niet de eerste keer kán zijn dat jullie levens kruisen. ‘Hebben wij elkaar niet al eens gezien?’, is een vraag die dan vaak komt opborrelen. De kans is bovendien groot dat jullie elkaar op een eerder ‘onbedoelde’ manier hebben leren kennen, of op een plaats of moment die je zelf nooit had verwacht. ‘Per toeval’, wordt dat dan genoemd. Alsof jullie magneten waren, die voorbestemd waren elkaar aan te trekken. Het duurt dan ook niet lang tot jouw authentieke zelf die van de andere weet te herkennen, en niet meer wil onderdrukt worden.
 2. Het voelt alsof je thuiskomt
  Zoals in de inleiding al werd aangehaald, voelen soulmates zich werkelijk thuis bij elkaar. Of je nu optrekt in de drukke stad, samen in de eindeloze file staat, of gewoon eens lekker op visite gaat bij vrienden. Home is where the heart is. Waar en wanneer jullie elkaar ontmoeten zal dan ook zelden een invloed hebben op dat herkenbare gevoel van comfort, veiligheid en warmte.
 3. Een gevoel van compleetheid
  Jij en je zielsverwant hebben niemand anders meer nodig, zo voelt het wel. Wanneer jullie bij elkaar zijn, is elk moment gevuld. Het voelt alsof hij of zij dat laatste stukje van je innerlijke puzzel laat passen. Jullie energieën smelten zo mooi samen, dat jullie samen één zijn. Misschien voel jij je ook op je eentje compleet, en ben je helemaal niet op zoek naar een zielsverwant. Dat is natuurlijk prima. Maar soms komt het voor dat je niet weet wat je zoekt, tot het jou zelf gevonden heeft.
 4. Gênante momenten bestaan niet
  Jij en soulmate kunnen oprecht over alles praten, en alles doen. Zonder vrees en zonder schroom. Van een serieus gesprek over het leven, over het luidop keuren van voorbijgangers, tot het samen wiegelen over straat van dat ene glaasje te veel. Wat er ook te gebeuren staat, en welke emoties jullie ook te wachten staan: jullie wéten dat schaamte daar geen onderdeel van zal uitmaken. Ook onzekerheden smelten op zielsniveau weg als sneeuw voor de zon. Er is liefde in plaats!
 5. Jullie zitten meteen op dezelfde lijn
  Telkens jullie elkaar zien en samen zijn, overheerst een fijn gevoel van harmonie en balans. Jullie onderbewuste klikt meteen weer in elkaar. Een blik is voldoende, een uitdrukking zegt genoeg. De grapjes die jullie maken begrijpt misschien niemand anders, maar wat doet dat ertoe? Hoewel jullie elk een eigen verleden met eigen unieke ervaringen hebben, brengt het nu jullie steeds weer datzelfde gevoel van harmonie.
 6. Je wilt je inzetten of letterlijk geven aan de ander
  Je kan je geen leven meer voorstellen zonder je soulmate. Wanneer jullie pad eenmaal is gekruist, voelt het alsof je er alles zou voor doen de ander te helpen, te beschermen, of bij te staan. Een moeilijk moment? Laten we even praten! Een pijnlijk afscheid? Ik ben al onderweg! Als je soulmate het moeilijk heeft of ongelukkig is, ben jij dat simpelweg ook.
 7. Jullie verschillen vullen elkaar aan
  Op deze wereld heeft iedereen zijn eigen unieke persoonlijkheid. Soms kan die het goed vinden met een andere, soms botst het nu eenmaal. De verschillen van jou en je soulmate liggen echter op een frequentie die ze net doen uitbalanceren, waardoor jullie elkaar aanvullen. De ene is misschien actief, de andere wat kalmer. Maar wanneer jullie die kenmerken verenigen, kunnen jullie elk moment of situatie vastgrijpen met de juiste kijk en dosis energie.
 8. Jullie delen doelen, waarden en normen
  Is huisje, tuintje, boompje datgene waar jij al zo lang van droomt? Wil je eerder carrière maken? Of gewoon vrij zijn, de wereld zien, en het ene avontuur na het andere meemaken? Jouw soulmate denkt er vast hetzelfde over! De kans is immers groot dat jullie persoonlijkheden dezelfde doelen, normen, en waarden meedragen. En of je ze nu meekreeg via je opvoeding, of onderweg ergens hebt opgepikt: samen kunnen jullie plannen smeden en dromen omzetten in realiteit!
233 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like