5 signalen dat jouw bewustzijn op het punt staat te verruimen

158 Shares
7
0
151

Er zijn momenten in het leven dat het aanvoelt alsof de wereld om je heen compleet dreigt te veranderen. Je ziet hoe alles in beweging komt, zonder daar controle op uit te kunnen oefenen. Je wilt de puzzelstukken laten passen, maar dat gaat niet. En dus veeg je de hele puzzel maar van tafel. Verandering is lang niet altijd welkom, maar het is wel onvermijdelijk.

 

Wanneer je merkt dat je anders naar de wereld begint te kijken, is de kans groot dat jouw onderbewuste jou probeert je vertellen dat het tijd is om te groeien. Tijd om een betere versie van jezelf te worden, en door te breken. Wees niet bang van dat gevoel, en probeer het ook niet van je af duwen. Aan deze vijf veel voorkomende signalen kan je herkennen dat jouw bewustzijn op het punt staat zich te expanderen.

1. dagdagelijkse handelingen die niet meer stroken worden steeds moeilijker

Er is haast geen erger gevoel dan dat van het ondraaglijke. Wanneer je merkt dat bepaalde handelingen, situaties, of patronen die je eerder als ‘normaal’ of ‘omdat het gewoon moet’ bestempelden steeds meer energie beginnen kosten, dan dringt een keerpunt zich op. Het twijgje breekt, en plots beseft elke cel dat het simpelweg zo niet verder kán. Dit is een teken dat je bewustzijn verruimt, en dat er nieuw verhaal achter de hoek schuilt. Ga erachteraan, en beleef je eigen avontuur!

2. Het lijkt alsof je soms verdwaald of verloren bent in je eigen leven

De enige manier om je ware zelf te vinden, is om jezelf eerst kwijt te raken. Die zware bagage kan gewoon niet langer mee op reis. Wanneer je verloren of verdwaald bent, ken je letterlijk geen richting, en valt alles stil. En het is net in die stilte dat de stem van je onderbewuste begint te spreken. Wanneer je stil bent, en aandachtig luistert naar jezelf, kan je horen wat het jou wil vertellen. Door enkele stappen terug te nemen, ontvouwt het volgende pad zich als vanzelf.

3. Je wilt je agenda nu het liefste even schrappen

Heb je een overvol agenda? Vol vergaderingen of werkafspraken, etentjes, hobby’s, feestjes en ga zo maar door? Wanneer je het gevoel hebt al deze afspraken stuk voor stuk te willen schrappen, kan dat wijzen op een aankomende verandering van je bewustzijn. Je onderbewuste trekt aan de bel, en zegt dat het tijd is om tot stilstand, en tot jezelf te komen. Hoe sterker dat verlangen, hoe waarschijnlijker je bewustzijn zich binnenkort staat te verruimen. Door even bij jezelf te blijven, kan je straks veel waardevoller teruggeven.

4. Verschillende gevoelens volgens elkaar sneller op, of komen gezamenlijk tot uiting

We kennen het gevoel allicht allemaal: je bent op vakantie, staat op een rots of klif, en ziet de prachtige zee beneden je voeten. Je bent bang en zenuwachtig, maar toch ontzettend uitgelaten en opgewonden. Je kan niet wachten het water in te duiken. Wanneer deze gemengde gevoelens vaker een deel van je bestaan uitmaken, wil je onderbewuste zeggen dat je de sprong moet wagen. Waar heb je nu al zo lang zin in? Wat wil je nu eigenlijk écht ondernemen? Diep vanbinnen sta je al lang op de rand van de rots. Je moet je enkel nog bewust worden dat je de sprong kan en mag maken.

5. synchroniciteit

Synchroniciteit is het ogenschijnlijk toevallig gebeuren van dingen, terwijl jij wéét dat er meer aan de hand is. Wat jij nu meemaakt, kan niet zomaar per toeval gebeuren. Het is je onderbewuste die deze kleine bevestigingen op jouw pad brengt, wanneer je gedachten, gevoelens en emoties met elkaar in lijn staan. Synchroniciteit is het meest herkenbare signaal dat er een verandering van je bewustzijn aan de orde zal komen. Kijk en luister aandachtig, vertrouw, en sta open voor signalen.

Je kan het proces enorm verlichten door de veranderingen met een open kijk en vol vertrouwen te benaderen. Oordeel niet, en probeer er ook niet bang van te zijn. Er staat beweging op til, en die bewegingen moet verwerkt en geïntegreerd worden. Het ware inzicht komt ook altijd achteraf, en meestal niet tijdens de overgang zelf. Kijk je leven dus recht in de ogen, en maak van die verandering een geweldig avontuur dat leidt tot groei!

158 Shares
4 comments
  1. kortstondig slaapen gaan af en toe dutjes doen wachten op de post brievenbus open maken en dan pas zien wat er is gebeurtenissen en hoopelijk veel kunnen afvragen hoe lang geleden dat waren zijn

  2. Ik voel mezelf inderdaad al een tijdje verdwaald. Maar op de vraag wat wil ik nou met mijn leven, dan heb ik daar geen antwoord op. Ik ben tevreden met wat ik nu heb en eigenlijk verlang is niks meer. Dus blijf ik hangen in het grote niks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like