3 manieren om de poort naar je onderbewuste te openen

44 Shares
3
0
41

We kennen het woord allemaal: het onderbewuste. Iedereen heeft het al gehoord, iedereen kwam het vast al ergens tegen. Het onderbewuste speelt altijd en overal mee achter de schermen van jouw leven. Van zodra jouw leven in de baarmoeder begint, speelt het onderbewuste mee. Het onderbewuste is de kracht die je hart vertelt dat het moet kloppen. De kracht die je longen doen ademen, en die je maag doen kreunen dat je honger hebt.  Al je fysiologische reacties komen dus voort uit je onderbewuste.

Daarnaast speelt jouw onderbewuste een grote rol in hoe jij naar de wereld kijkt. Het percipieert situaties, patronen, vormen, en opstellingen, en vormt deze om naar onze bewuste geest. Het onderbewuste herkent bijvoorbeeld gevaar voor jouw bewustzijn dat doet, en zal jou snel het gevoel gaan geven dat er iets niet kopt. In het onderbewuste zit ook jouw creativiteit, spiritualiteit, jouw krachten, en jouw gebreken. Het is een eerlijke versie van wie je bent, en jouw onderbewuste kan geen maskers dragen. Iets wat onze bewuste geest dan weer maar wat graag doet. Ons onderbewuste is de grootste schat van informatie. Maar hoe kan je je er dan precies op afstemmen, om er naar te kunnen luisteren?

Er bestaat vanzelfsprekend niet één methode die voor iedereen zal werken. Elk individu heeft zijn eigen, compleet unieke lichaam en geest. Volg vooral je eigen gevoel, zet je geest open, en luister naar jouw eigen waarheid. Maar met de onderstaande tips kan je alvast aan de slag.

Meditatie en visualisatie
Iedereen heeft al gehoord van mediteren en visualiseren. Meditatie en visualisatie zetten de sluizen van je geest open, zodat alle wijsheid van je onderbewuste kan beginnen vloeien. We letten tijdens meditatie bijvoorbeeld op onze ademhaling, iets wat we zowel bewust als onbewust doen. We bouwen met andere woorden een brug tussen de twee, die leidt tot vereniging en balans. In deze fase van meditatie en visualisatie kunnen we ook de oude pijnen, gedachten en patronen leren loslaten, om ze vervolgens te kunnen corrigeren. Wie met het onderbewuste leert werken, krijgt de kans zijn eigen verhaal te (her)schrijven.

Diep slapen
Slapen doen we allemaal, maar niet iedereen slaapt goed. Hoe vaak vinden we onszelf in bed, onstilbaar nadenkend over wat nog moet gebeuren. Of oude gedachten en angsten komen ongevraagd weer oprakelen. We zitten kortom in het verleden, of in de toekomst. Een jammer gevolg van een maatschappij die ons doet wantrouwen en twijfelen. 

Het moment van slaap vatten, en in die tussenstaat verkeren, voelt echter bijzonder vredig aan. Problemen vervagen, de volumeknop van onze gedachten gaat omlaag, je fysieke lichaam ontspant. Wanneer je dan effectief slaapt, valt jouw bewustzijn in jouw eigen diepe vijver van het onderbewuste. Probeer die duik dus zo aangenaam of sierlijk mogelijk te maken, en niet te overbelasten. Het werken aan diepe slaap en dromen doen je bewustzijn en onderbewustzijn integreren.

Rituelen
Het maken van een moodboard, het opstellen van een Bucket List, het vaker willen uiten van je dankbaarheid. Het branden van kaarsjes, het bezoeken van een heilige of rustgevende plek, of het rechtstreeks spreken tot god of het universum. Allemaal erg verschillend, en toch compleet gelijk. Het zijn namelijk allemaal voorbeelden van rituelen. Die zijn erg persoonlijk, en hebben voor iedereen een verschillende omvang en betekenis. Rituelen werken omdat jouw onderbewuste ontvangbaar is voor symbolen, sjablonen en patronen, zoals in het begin van het artikel al werd aangehaald. Het is de taal die ons onderbewuste spreekt. Door een ritueel uit te voeren, wordt je geest een tolk tussen het bewuste en het onbewuste. Je trekt als het ware aan de bel van je onderbewuste voor een diepe dialoog. En doet een goed gesprek geen wonderen?

44 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like