15 signalen van jouw spiritueel ontwaken

60 Shares
6
0
54

Op een welbepaald moment in het leven kom je op een kruispunt. Een kruispunt, waarop je de fundamenten onder jouw voeten flink voelt daveren. Een kruispunt, waarop je niet meer weet wie je bent, wat je wilt, of waar jij nu werkelijk voor staat. Je lijkt haast wakker te worden uit die lange droom die jouw leven tot dat moment was: je bent spiritueel aan het ontwaken. Aan deze 15 signalen kan jij jouw eigen groeiproces herkennen. 

1. Spirituele ontwakingen zijn nog niet vanzelfsprekend, al ontwaken er ieder jaar meer mensen. Deze beduidende verandering van je energie kan ervoor zorgen dat je op een compleet nieuwe manier naar de wereld en het universum kijkt. Je oude manier van ‘zien’ lijkt haast één lange illusie te zijn.

2. Nieuwe normen en waarden kunnen plots komen bovendrijven. Deze waarden komen van je hoogste zelf, en ze zijn in overeenstemmingen met de waarden van het universum. Het komt bijvoorbeeld voor dat mensen het normaal lijken te vinden zich af te sluiten van anderen, de natuur, of dieren. Tijdens jouw ontwaken voel jij je echter plots écht verbonden met alles. Met jezelf, met de natuur, en met het universum in zijn geheel.

3. Het is goed mogelijk dat je je plots écht tot leven voelt komen. Je bent wakker en helder, en je voelt diep vanbinnen wat het is om een doel te hebben. Dit kan in het begin echter resulteren in een overgevoeligheid naar de buitenwereld toe.

4. Wie spiritueel aan het ontwaken is, kan plots beseffen dat de enige reële tijd het NU is. Het verleden, en de toekomst lijken plots niet meer dan een illusie, iets gemaakt om je druk over te maken. Wanneer jij je openstelt voor het oneindige NU, kan een gevoel van vrijheid om te gaan doen wat jij écht wil doen je overvallen. Je realiseert je dat je je eigen toekomst kan vormgeven, in plaats van die angstvallig af te wachten.

5. De kans is groot dat je steeds meer synchroniciteit op je pad zal treffen. Synchroniciteit is het ogenschijnlijk toevallig gebeuren van dingen, terwijl jij wéét dat er meer aan de hand is. Wat jij nu meemaakt, kan niet zomaar per toeval gebeuren. Je denkt aan een vriend, waarop die jou plots belt. Of je zingt een liedje in je hoofd, waarna net dat nummer door de radio knalt. Synchroniciteit vindt plaats wanneer jij jezelf uitlijnt met de flow van het universum.

6. Ook andere bijzondere ‘toevalligheden’ kunnen steeds meer opduiken. Zo kan je bepaald getal overal zien, in het straatbeeld, op de klok, of in jouw dromen. Of een bepaalde vorm, symbool of dier lijkt jou te achtervolgen. Luister naar de signalen en ga hun betekenis na. Ze zijn een bevestiging van het pad dat jij nu volgt.

7. De timing van welbepaalde gebeurtenissen krijgt voor jou betekenis. Je hebt het gevoel dat het universum je leidt, en dat wat moet gebeuren, eerst nog zal moeten gebeuren. Je krijgt een diep vertrouwen in de goede afloop. Je hoopt er voortaan niet langer om.

8. Wie spiritueel ontwaakt, beseft dat onze gedachten onze realiteit creëren. Wat je denkt, zal je door de wet van aantrekkingskracht aantrekken en manifesteren. Zowel in positieve zin, als in de negatieve. Verander je denken, en je ziet het leven volgen.

9. Nog een teken: voorspellende of lucide dromen. Lucide dromen zijn dromen waarbij de slaper bewust is van het feit dat hij droomt. Je ervaart jouw droom als werkelijkheid, maar je weet dat je slaapt. Het is aan te raden de betekenissen van jouw dromen in de gaten te houden. Ze kunnen vaak een belangrijke boodschap of les bevatten.

10. Wie spiritueel aan het transformeren is, kan een kloof voelen tussen zichzelf en de rest van de wereld. Je voelt je eenzaam, en het lijkt alsof jij de enige bent die deze nieuwe kennis en inzichten heeft vergaard. Je lijkt de dingen compleet anders te zien dan wat jouw oog en de rest van de wereld jou wil doen geloven. Weet echter dat je niet alleen bent. Dat ben je nooit.

11. Meer tijd alleen spenderen klinkt jou als muziek in de oren. Je wil je creativiteit verkennen, of de natuur gaan exploreren. Of je wil lekker thuis tot rust en tot jezelf komen. Het doet deugd om even de hoed van kluizenaar op te zetten.

12. Materiele zaken, zoals designerkleding of een dure wagen, doen je voortaan walgen. Je begrijpt niet langer dat het vergaren van alles wat blinkt een doel kan zijn. Je ziet het plots als een wansmakelijke hobby, en een bevrijdend besef van je financiële situatie kan je overvallen. Jij zal nu kiezen voor wat nodig is, niet meer voor wat je ego graag wil hebben. Rijk zijn krijgt een compleet andere betekenis.

13. Oude, ongezonde en onproductieve patronen kan je nu loslaten. Je beseft nu écht dat sigaretten en drugs vergif zijn, en je snapt waarom alcohol en medicijnen zoveel ellende veroorzaken. Ook de laatste technologische snufjes laten je voortaan koud. Je wil breken met zaken die jou en jouw lichaam afremmen, of beletten om 100% te kunnen leven.

14. Wie aan het ontwaken is, kan zich realiseren wat zijn echte talenten en skills zijn. Je lijkt je haast te herinneren wat je ziel werkelijk graag doet, en hoe je dat succesvol moet doen. Werken voor een groot gerenommeerd bedrijf geeft jou nu rillingen. Jij werkt voortaan liever aan en mét jezelf.

15. Veel mensen zien spiritueel ontwaken als een moment van extase, verlichting, en van de ultieme verbinding met de kosmos. Maar weet dat er tijdens jouw ontwaken ook oude emoties, en onverwerkte trauma’s of gebeurtenissen aan de oppervlakte kunnen komen. Je kan onderweg een diep gevoel van pijn of verdriet ervaren. Of je voelt je plots schuldig voor acties die je in het verleden hebt ondernomen. Omarm al deze gevoelens en gedachten echter als een goede vriend, en ga er mee aan de slag. Jij moet ze nu verwerken, om verder te kunnen groeien. Geef je eigen toekomst verder vorm. Het resultaat weet je diep vanbinnen al.

60 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like